fbpx

Når årstiderne skifter er det vigtigt at gøre noget ekstra ved sit immunforsvar, da det tit er i denne tid at man bliver ramt af en forkølelse eller influenza.

Først lidt om vitaminer

Du kan booste dit immunforsvar ved at være opmærksom på at få nok d-vitamin, c-vitamin, en god multivitmin og fiskeolie.

Et ekstra tilskud af C-vitamin kan hjælpe med at afkorte sygdomsforløbet samtidig med at det hjælper med bedre optagelse af andre vitaminer og mineraler. Hybenpulver er en god naturlig kilde til c-vitamin og nem at komme i smoothie eller grød. 

Zink er også et vigtigt mineral, da det bl.a. styrker optagelsen af A-vitamin. 

A-vitamin er måske lidt et overset vitamin i forhold til forkølelse, men det er super vigtigt da det styrker vores slimhinder. Vitaminet sidder på vores slimhinder som panser således vira og bakterier ikke kan trænge igennem. Hermed øges modstandskraften overfor infektioner og derved styrkes immunforsvaret. 

Der findes både animalske og vegetabilske kilder til a-vitamin. Du får A-vitamin fra dyr ved at spise: levertran, lever og leverpostej.

Og fra grønt og frugt for du A-vitmain(betacaroten – forstadier som omdannes til A-vitamin i kroppen) ved at spise: mango, gulerodssaft, hyben og sødekartofler. 

Og så til zoneterapi

Et rigtig godt punkt til at styrke immunforsvaret sidder på tyktarmsmeridianen, et akupressurpunkt som du finder i albuebøjningen. 

immunforsvar zoneterapi

Det næste punkt ligger 4 fingre over din ankel på den indvendige side af benet. Når du arbejder på punktet regulerer du hormonbalancen, afhjæper stress og styrker derved kroppens almene tilstand. OBS punktet må IKKE bruges hvis du er gravid.

immunforsvar zoneterapi

Dette akupressurpunkt på foden skaber balance i kroppen og er styrker forsvaret mod infektioner. Punktet er rigtig godt, hvis dit barn ofte er sygt.

immunforsvar zoneterapi

Til sidst vil jeg slutte af med lymfesystemet, som bl.a. hjælper affaldsstoffer ud af kroppen. Her kan du arbejde både på hænder og fødder.

sygt barn

Syge børn

Her er hvad vi har herhjemme i vores husapotek, når vi skal have boostet immunforsvaret:

Homøopati:
Infeksin fra Holistica

Fra Allergica:
Influron

Argentit comp. Vigtig til at hjælpe immunsystemet i gang. Fremmer dannelsen af hvide blodlegmer. Kan anvendes sammen med Snuron(forkølelse), Influron(influenza) halsbetændelse(Cinnabaris).

Echinacea comp.

Apis/Belladonna comp. Forbygger mod feberkramper

Urter:
Rødsolhat(Echinacea): understøtter immunforsvar, god hjælp ved vira og bakterier

Hyldebær: god hjælp ved virus, rig på c-vit. Lindrende ved luftvejsinfktioner (hyldebærsirup med honning(kog 15-20 min, si bland med uopvarmet honning, på køl i 6 mdr)

Hvidløg: god ved infektion, bakterie + virus og svamp.

Andre råd: undgå mælkeprodukter og banan, da det for nogen virker slimdannende. Urtepensil, mælkesyrebakterier og levertran eller algeolie i god kvalitet fra helsekosten.