fbpx

…også hvis dit barn er overstimuleret.

Børn skal have hjælp til at komme ned i gear, da de selv har svært ved at regulere. Her får du nogle gode råd til hvordan du med zoneterapi kan hjælpe dit barn med at få lidt ro og få en bedre jordforbindelse.

Der kan være mange grunde til at børn bliver overstimuleret eller har svært ved at få ro i kroppen. Der kan være sket for meget i børnehaven, i skolen eller derhjemme. For meget skærm er ofte en synder.

Først til zonerne under fødderne

Husk at punkterne er på begge fødder. Når du arbejder på den blå zone for storhjernen, bringer du ro i hovedet og afstresser nervesystemet, hvis der bl.a. er mange indtryk der skal bearbejdes.

 

zoneterapi

 

På billedet kan du også se zonen for rygsøjlen, som er markeret med grøn. Når du arbejder på rygsøjlen hjælper det også dit barn med at få ro og balance i kroppen, da nervesystemet sidder i rygsøjlen. 

Bonusinfo: Zonen for rygsøjlen er også god mod skævheder i rygsøjlen, uro i maven og kolik.

Solar plexuszonen under fødderne, som er markeret med gul er rigtig god at arbejde på, for at få ro i kroppen. Det er det punkt i kroppen hvor der oplagres mest stress og du kan hjælpe dit barn med at dæmpe nervøsitet, stress og få et dybere og roligere åndedræt ved at arbejde på punktet. Solar plexuszonen kan også hjælpe dit barn med at falde i søvn.

men men men… det kan godt være at det svært at få dit barn til at indvillige i at han eller hun skal ligge stille og nusses under fødderne(i hvert fald de første par gange de skal have zoneterapi ;)) Men giv ikke op, det skal selvfølgelig altid være på barnets præmisser og så kan man starte ud lige så stille.  

 

Man kan også give dem zoneterapi, når de sover. Den taktik har jeg brugt på min datter, da hun på et tidspunkt var meget urolig om natten og vågende og var ked af det. Det hjalp hende til roligere nætter.  

 

…Og så til øret

Der sidder også et punkt i øret som er godt, hvis barnet er overstimuleret. Shen Men hedder det, Divine Gate. Det er nemmest at bruge en vatpind til at nuller forsigtigt med i ca. 5 -10 min.     

 

uroligt barn

 

 

Her er nogle gode øvelser til at få genoprettet jordforbindelsen også kaldet grounding. 

I en travl tid kan vi alle miste jordforbindelsen. Det er derfor vigtigt at styrke vores barn jordforbindelse… og også vores egen selvfølgelig, da jordforbindelse handler om balance og det er vigtigt at kunne stå solidt fast, så man ikke let bliver slået ud af kurs. 

Få børnene til at stå på gulvet og få dem til at forestille sig at der vokser rødder dybt ned i jorden fra deres fødder, som får dem til at stå godt og solidt fast.

Det styrker også jordforbindelsen at 

  1. Trampe i gulvet
  2. Rulle med en bold/flaske under foden
  3. Bruge zonen Solar Plexus under foden(se billede)
  4. Skubbeleg: hvor man står over for barnet eller sidder på knæ, for at komme ned på deres højde, læg hænderne på hinandens skulder og skub til hinanden. Det minder om en styrkeprøve, men er mere en øvelse for at styrke balancen. Det gælder om at styrke jordforbindelse. Og husk at lade barnet vinde til sidst. Ligesom tumlelege er dette en god måde at få et barn til at falde ned, hvis de kører i et højt gear. Det hjælper dem ligeledes med at mærke deres egen krop.

Jeg håber at det kan hjælpe dit barn med at få mere ro <3