fbpx

Når dit barn får tænder oplever du ofte som forældre at dit barn bliver uroligt. Nogle børn får feber, rød numse og diarré. Gummerne bliver ømme og appetitten er ikke så stor.

Du kan hjælpe dit barn godt igennem tandfrembrud og ømme gummer med zoneterapi, akupressur og ikke mindst homøopati.

Følgende zoner kan lindre smerter ved tandfrembrud, ømme gummer og spændinger i hoved og kæbe.

Det første punkt jeg vil fortælle om sidder ved øret og hedder Bental analgesia og er et smertelindrende punkt. Du skal holde på punktet på begge sider af øret.

hjælp til tænder

Bagefter skal vi have fat i fødderne. Husk at punkterne sidder på begge fødder. Ved at arbejde på zonerne for tænder, kæbe og hoved sender du energi til barnets tænder men også kæbe og hovedet, som godt kan spænde meget op på grund af smerter. 

På billedet længst til venstre vises zonerne for tænderne og punktet ved storetåen er kæben. Ved at arbejde på zonerne på billedet til højre sender du energi til hele hovedet.

baby tænderbaby tænder

Punktet her er mavemeridianens punkt 44, som er et alment smertelindrende punkt, men især hvis du har smerter i hovedet, da meridianen løber rundt i hovedet og langs kæben.

baby tænder

Det sidste punkt du skal have med i denne omgang er den ultimative smertelindrer, som du nok kender.

 vokseværk

Homøopati: Chamomilla comp. beroliger barnet og letter processen. Giv akut dosering (10 dråber i 20 ml. vand) løbende over 1 time. Herefter er barnet måske allerede faldet i søvn – hvis ikke, fortsættes med normal dosering: 3-5 dråber 3 x dagligt.

For at undgå den alkohol som er i remediet, i form af ethanol, dryp dråberne i kogt, let afkølet vand, så det fordamper.