Vidste du at zoneterapi og akupressur kan hjælpe på menstruationssmerter og PMS?

En undersøgelse af unge kvinder, der ikke har født, viser at 20-90 % har generende menstruationssmerter, hvoraf 10 % har så smertefulde menstruationer at de må sygemelde sig fra skole eller arbejde op til et par dage hver måned.

Når du går til din læge vil du blive anbefalet smertestillende medicin eller p-piller. Men det er ikke bivirkningsfrit, desværre. Og p-piller kan forværre problematikken, da de forhindrer ægløsning og hormonet progesteron derfor ofte mindskes samtidig med at din krops østrogenniveau øges, hvilket giver en større risiko for menstruationssmerter.

Zoneterapi hjælper kroppen tilbage i balance og ved menstruationssmerter har jeg specielt fokus på hormonbalance.

Desuden er zoneterapi hel bivirkningsfri og en nænsom behandlingsform, som bonus vil du også opleve at få mindre hovedpine og en bedre søvn. What’s not to like!

Hvad kan du så selv gøre for at mindske menstruationssmerter?

  1. Sørg for at få søvn. Det er om natten din krop lader op.
  2. Skru ned for sukker og forarbejdet mad som junkfood og drik rigeligt med vand
  3. Sørg for at få gode vitaminer og omega 3   

Søvn er så vigtigt for din krop og husk at undgå at se for meget på skærm inden du skal sove, da det blå lys påvirker hormonet melatonin, som har stor betydning for din søvn og gør dig træt.

Der findes flere bøger og artikler på nettet, som fortæller hvad der er bedst at spise op til en menstruation og hvorfor det er vigtigt med en sund og nærende kost. Her er det også vigtigt at prioritere økologi, da der er mange hormonforstyrrende stoffer fra fx sprøjtemidler i konventionelle fødevare.

Mange kan med den rigtige kost også undgå PMS.

Det er også vigtigt at styrke kroppens reserver med sund kost og de rigtige vitaminer mv, da menstruationsprocessen bruger 80 % af kroppens reserver, hvorved der kun er 20 % tilbage til at håndtere fx helbredsproblemer.

Læs ligeledes mit indlæg om at det er vigtigt at passe på sin cyklus. https://grobalance.dk/pas-godt-paa-din-cyklus-og-dine-hormoner/