fbpx

Og det kan være svært at finde ud hvad man lige skal gøre, når ens barn vågner om natten og er dybt ulykkelig på grund af smerter og man selv er helt rundt på gulvet…

Min dreng Storm har ofte haft vokseværk i benene og det som har virket for ham, ud over zoneterapi er Epsombad, traumeelsalve, uldsokker og varmedunk. Så hvis du gerne vil undgå at give dit barn smertestillende medicin er disse gode bud vær at afprøve.

Epsombad – Magnesiumsalt

Der er desværre mange børn og voksne, som er i underskud af Magnesium, et super vigtigt mineral…(mere om magnesium i et andet indlæg ;)) Magnesium optages bedst gennem huden, hvorfor det er en god idé med et karbad eller fodbad med epsomsalt.

Brug ca. 50 g til fodbad og 250 g til et karbad

Du kan også få magnesiumsalt på spray, men det vil jeg ikke anbefale til børn, da det klør og prikker i huden.

Bonusinfo: Epsomsalt virker muskelafslappende hvorfor det er godt at bruge inden sengetid og samtidig hjælper det mod kramper.

Traumeelsalve fra Heel – eller en anden salve med arnika

Traumeelsalve er et most i et hvert husapotek. Når jeg har smurt salven på benet plejer jeg at give Storm en af min lange uldsokker på som når helt op til hans knæ. Varmen fra sokken lindrer sammen med salven.

Varmedunk

De gange hvor vokseværket har været værst, må jeg ud og koge vand til varmedunken, så får Storm den ind under sit ben. Men husk at lægge noget i mellem varmedunken og benet således at den ikke brænder benet.

Massage

Det er en god ide af massere sit barn, der hvor det gør ondt. Er det underbenet så masser eller stryg gerne bagpå eller på ydersiden er benet, da der her løber meridianbaner, som du vil påvirke.

Zoneterapi

Zoner for underben og knæ er vist her på tegningen. Den blå og lilla farve markerer zonen for underbenet og de grønne område er zonen for knæet.

vokseværk zoneterapi  

Skulle dit barn have vokseværk i armen, er zonen for hånd, håndled, under- og overarm og albue markeret med orange.

Hvis du synes at det er svært at finde zonerne, så er du godt dækket ind, hvis du masserer hele dit barns hælområde op til anklerne og på ydersiden af foden fra lilletåen og ned mod hælen.

Det næste punkt er et akupressurpunkt, som kan smertelindre alle former for smerter. Punktet kaldes også “Ultimativ eliminator”.

vokseværk zoneterapi

Husk at zonerne findes på begge fødder og hænder. Og arbejd på zonerne og akupressurpunktet, så lang tid dit barn tillader det.

Jeg plejer altid at henvise til et homøopatisk middel, så det skal du selvfølgelig også lige have med denne gang. 

Fra allergica: cellesalt 2 – Calcium phos. cellesalt 1 – Calcium fluor. Der er selvfølgelig også andre mærker fx Helios. 

 

Jeg håber at alle disse råd kan hjælpe dit barn, når vokseværket melder sig. <3