Får du som gravid Omega 3 nok?Det er en fantastisk proces der går i gang, når kroppen skal bygge et helt lille nyt menneske og derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvilke byggesten der er tilgængelige i kroppen, når denne proces går i gang. Det gælder både inde i livmoderen og når baby kommer til verden og skal ammes.


Omega 3 et vigtigt kosttilskud

Der er anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen at følge ift. kost og kosttilskud, hvilket er rigtig fint, men jeg synes at der én ting, som de godt kunne have mere fokus på og det er en rigtig god kilde til omega 3 fedtsyrer.


Sundhedsstyrelsen anbefaler at man spiser fisk og får planteolie, men det er svært at finde en ordentlig kvalitet. Mange olier bliver hurtige harske og fisk kan indeholde mange kemikalier og tungmetaller. Og så er det ingen gevinst for kroppen, tværtimod.


Hvis du vil vide om hvilke fisk, der er bæredygtige og renest vil jeg anbefale at du tjekker Rose Maimonides Fiskehitliste ud her.

 

Omega 3 er super vigtigt som tilskud, da vores krop ikke selv kan producere disse essentielle fedtsyrer. Fedtstoffer er bl.a. hovedbestanddelen af vores hjerne og grundmaterialet for et stort antal hormonlignende budbringende stoffer. 

 

Risiko for for tidlig fødsel

Der er også 10 gange større risiko for at føde for tidligt, hvis du har et lavt niveau af omega 3 fedtsyrer i blodet. Det viser et stort studie fra Statens Serum Institut (SSI) og Harvard T.H. Chan School of Public Health i Boston. Læs om studiet her. 


Du kan blive testet om du får nok Omega 3

Det er ikke alle Omega 3 produkter, hverken i flydende form eller i kapsler, som du kan købe der er i en god kvalitet, så hvis du er i tvivl om du får Omega 3 nok, kan jeg teste dig med en enkel test.


Er du mere nysgerrig på fordelene ved Omega 3 til gravide og kvinder der lige har født, så læs med her.


Der trækkes på dine reserver

Det skal også siges at hvis du som mor ikke får nok Omega 3 falder dine reserver, når du ammer dit barn. Og Omega 3 er bare så vigtig ift. vores cellers sundhed og en nødvendighed for at mindske inflammation i kroppen.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Snup e-bogen gratis her